12 jan, 2017

Werk in Westzaan

12 jan, 2017

In Westzaan realiseert Bouwbedrijf Werkhoven momenteel een volledig houten woonhuis in Zaanse stijl met dito schuur. Het huis heeft een eikenhouten hoofdconstructie met een oppervlakte van ruim 120 m2. De buitenzijde is afgewerkt met zwarte geveldelen van red cedar. De architect (HansenArchitect) combineerde in het ontwerp de oude Zaanse stijl met moderne elementen, als de kozijnen in de zij- en achtergevel.

Walter Werkhoven: “Bouwbedrijf Werkhoven werd eind 2016 ingeschakeld voor de bouw van een typisch Zaanse houtskelet woning, midden in hartje Westzaan. De standplaats van Bouwbedrijf Werkhoven. Een bijzonder bouwproject waar wij van A tot Z bij betrokken zijn”.

De bouwvergunning werd begin 2017 verleend en dus kon er gestart worden met de fundering en de muren van de begane grond. Die hebben gelijk de eerste ‘korte’ ijstijd in januari van dit jaar doorstaan evenals de februari-stormen. Inmiddels staat zelfs de kapconstructie al en staan de typisch rode dakpannen klaar om gelegd te worden.

Meer informatie en een regelmatige visuele update van het project vindt u op onze projectenpagina.

 

Leave a comment:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.